Mediterrane salade met zalmkroketjes

Mediterrane salade met zalmkroketjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Mediterrane salade met zalmkroketjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g
    • 100 g bloem + extra
    • 75 g margarine (ongezouten)
    • reddy excellence frituurolie
    • 350 ml
    • 6 blaadjes witte gelatine
    • 50 ml
    • 2 blikjes roze zalm (à 213 g) (in stukjes)
    • 3 eieren
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Week de gelatine in ruim koud water. Smelt margarine in een sauspan. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee.

  2. Voeg de visbouillon langzaam toe en klop tot een gladde ragout. Voeg de slagroom toe. Haal de ragout van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine erin op.

  3. Schep de zalm, zout en peper naar smaak door de ragout. Laat de ragout minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.

  4. Vorm 12 kroketten van de ragout. Rol ze door de bloem, het ei en het paneermeel. 

  5. Leg de kroketten minstens 1 uur in de diepvries.
  6. Verhit de Reddy frituurolie tot 175 ºC. Bak 8 kroketten in 4 minuten goudbruin.

  7. Serveer de kroketten op de slamelange met cherrytomaatjes, zongedroogde tomaatjes, rode uiringen en wat kappertjes. Lekker met dillesaus.