Mediterrane spinaziestamppot

Mediterrane spinaziestamppot

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Mediterrane spinaziestamppot

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 tartaartjes
    • 2 rode uien (in ringen)
    • 8 zongedroogde tomaatjes (in stukjes)
    • 1.5 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken)
    • 2 el pijnboompitten
    • 2 pakken spinazie met boursin (à 450 g, diepvries)
    • 2 el olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten en schud ze op een bord.

  2. Verhit in de koekenpan de olijfolie. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper en bak het vlees in 8-10 minuten bruin en gaar.

  3. Verwarm de spinazie volgens de aanwijzingen. Neem het vlees uit de pan, houd warm onder een deksel en bak de uiringen in het bakvet.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze met de spinazie tot een romige stamppot. Schep er de tomaatjes, de pijnboompitten en zout en peper naar smaak door. 

  5. Verdeel de stamppot over 4 borden. Serveer met de tartaartjes en de uiringen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!