Meringue kisses

Meringue kisses

Met slimme tips van Sandra Ysbrandy
Ik heb alle tijd Iets moeilijker Goedkoop

Meringue kisses

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 mespunt zout
    • 100 g
    • kleurstof (optioneel)
    • 150 g fijne kristalsuiker
    • 4 eiwitten
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 90 ˚C.
  2. Klop de eiwitten met een snufje zout in een brandschone kom tot stijve pieken.
  3. Voeg nu geleidelijk de kristalsuiker toe en klop door totdat je een stevige, glanzende massa krijgt.
  4. Blijf door kloppen totdat de suiker is opgelost en spatel er voorzichtig de gezeefde poedersuiker door.
  5. Als je kleurstof in huis hebt: Verdeel het eiwitbeslag in drie porties. Kleur 2 van de porties met een druppel voedingskleurstof (bijvoorbeeld roze en geel).
  6. Spuit met een spuitzak met een grove kartelmond ongeveer 20 kleine hoopjes van elke kleur beslag (ongeveer 3 cm) op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bak de soesjes in ongeveer 2 uur in de oven tot ze droog en krokant aan de buitenkant zijn. Laat afkoelen.
  8. Tip van Sandra: zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Als ze te koud zijn of net uit de koelkast komen dan kun je er minder makkelijk lucht in kloppen. Gebruik het liefst een metalen of glazen kom. Die kun je beter vetvrij krijgen dan een plastic kom.

  9. Tip van Sandra: extra smaak geef je aan meringue door cacao, oploskoffie, fijngehakte geroorsterde hazelnoten of bijv. citroenrasp toe te voegen. De meringue kun je in een luchtdicht afsluitbare doos 2 tot 3 dagen bewaren.