Meringuetaart met vruchten

Meringuetaart met vruchten

Met slimme tips van Sandra Ysbrandy
Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Meringuetaart met vruchten

Ingrediënten voor 8 personen
  • Voor de meringue:

    • 1 mespuntje zout
    • 8 eiwitten
    • 300 g
    • 2 el
    • 250 g
    • 2 zakjes
    • 100 g (fijn)
  • Fruitlaag:

    • 2 el
    • 1 kiwi
    • 1 banaan
    • 50 g blauwe druiven
    • 250 g watermeloenen (en/of galiameloen)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Spoel het fruit en schil de vruchten. Snijd het fruit en besprenkel de vruchtensalade met de sinaasappellikeur.

  2. Verwarm de oven voor op 140 ºC.
  3. Klop de eiwitten met het citroensap en een snufje zout stijf. Doe er beetje bij beetje de poedersuiker en de suiker bij en blijf stevig kloppen tot de eiwitsneeuw glanst en in pieken rechtop blijft staan.

  4. Strijk de eiwitsneeuw in een cirkelvorm uit over een met bakpapier bedekte ovenplaat. Bak de meringue 45 minuten in de voorverwarmde oven. Plaats de meringue op een rooster en laat afkoelen.

  5. Klop de room stijf en bestrijk hiermee de meringue. Verdeel de vruchtensalade over de taart en serveer.

  6. Tip: zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Als ze te koud zijn of net uit de koelkast komen dan kun je er minder makkelijk lucht in kloppen. Gebruik het liefst een metalen of glazen kom. Die kun je beter vetvrij krijgen dan een plastic kom.

  7. Tip van Sandra: extra smaak geef je aan meringue door cacao, oploskoffie, fijngehakte geroorsterde hazelnoten of bijv. citroenrasp toe te voegen. De meringue kun je in een luchtdicht afsluitbare doos 2 tot 3 dagen bewaren.

  8. Eigelen over? Bewaar ze maximaal 2 tot 3 dagen in de koelkast met een klein laagje olie of water erop, anders drogen ze uit. Of: vries de eidooiers in. Klop ze los met 6 gram zout of suiker per 100 gram eigeel. Het zout of de suiker zorgen voor een lager vriespunt wat beter is voor behoud structuur eidooier.

Misschien vind je dit ook wel lekker!