Merveilleux met hagelslag

Merveilleux met hagelslag

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Goedkoop

Merveilleux met hagelslag

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 500 ml
    • 25 g
    • fruit (aardbei of kiwi, om af te werken)
    • 12 meringues (kant-en-klaar, 6 cm diameter)
    • 1 bakje hagelslag
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Klop de slagroom stijf met de suiker. Doe de helft ervan in een spuitzak met een getand mondje. Spuit op 6 meringues een flinke toef slagroom en dek af met rest van de meringues. Strijk de rand bij met de achterkant van een mes, zodat er geen slagroom tussenuit komt.

  2. Zet de merveilleux minstens een uur in de koelkast of de diepvries. Bewaar de overgebleven slagroom in de koelkast. 

  3. Bestrijk de zijkanten en de bovenkant van de merveilleux met slagroom en rol ze door de hagelslag. Zet in een cupje of op een schaal. Werk af met een toef slagroom en een stukje fruit. Bewaar koel.