mexicaanse chili met chocolade

mexicaanse chili met chocolade

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

mexicaanse chili met chocolade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 tomaten
    • 3 tl komijn (gemalen)
    • 3 uien
    • 4 el
    • 400 g
    • 1 rode paprika
    • 1 bouillonblokje, groenten
    • 4 el Bertolli olijfolie
    • 400 g witte rijst
    • 0.5 chocoladereep
    • 2 blikken zwarte bonen
    • 3 teentjes knoflook
    • 2 blikken gepelde tomaten
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie en bak 2 uien met de helft van de knoflook. Bak dan de paprika 2 minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep de helft van de komijn erdoor. Schenk de inhoud van de blikken tomaat met het vocht in de pan. Druk de tomaten met de spatel klein. Stoof de chili 15-20 minuten.

  2. Verhit in een hapjespan de laatste 2 eetlepels olie. Bak de laatste ui met de rest van de knoflook. Bak de verse tomaten 2 minuten mee. Voeg het paprikapoeder en rest van de komijn toe. 

  3. Schep de rijst erdoor en bak 1 minuut. Meet de hoeveelheid kokend water af die je volgens de verpakking aan de rijst moet toevoegen en los er het bouillontablet in op. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst afgedekt in 10 minuten gaar.

  4. Schep de bonen door de chili en verwarm nog 5 minuten. Roer de chocolade erdoor en laat in de warme chili smelten. Serveer de chili met de Mexicaanse rijst. Lekker met korianderyoghurt.

Misschien vind je dit ook wel lekker!