Mexicaanse gehaktballetjes

Mexicaanse gehaktballetjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Mexicaanse gehaktballetjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 knoflookbroden (à 175 g, koelvers of diepvries)
    • 150 ml tomatenketchup
    • 1 rode paprika (in blokjes)
    • 2 blikken chilibonen (à 400 g)
    • 400 g gehaktballetjes
    • 2 uien (gesnipperd)
    • 2 el zonnebloemolie
    • 1 blikje maïs (200 g) (uitgelekt)
    • 2 el
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. 

  2. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de gehaktballetjes bruin aan. Neem ze uit de pan.

  3. Bak in het bakvet de ui, de paprika en de maïs 2 minuten.

  4. Voeg de blikken chilibonen, de gembersiroop en de ketchup toe.
  5. Leg de gehaktballetjes in de saus en stoof ze afgedekt in 15 minuten gaar.

  6. Bak intussen de broden in 10 minuten goudbruin en gaar.

  7. Serveer de gehaktballetjes met het knoflookbrood.

Misschien vind je dit ook wel lekker!