Mexicaanse kippensoep met nachos

Mexicaanse kippensoep met nachos

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Mexicaanse kippensoep met nachos

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ovenschaal
    • 2 uien (in ringen)
    • 1.5 liter kippenbouillon (van tablet)
    • 2 el zonnebloemolie
    • 75 g geraspte belegen kaas
    • 1 blik maïs (300 g) (uitgelekt)
    • 50 g tortilla chips
    • 300 g kipfilets
    • 1 pot milde salsa (350 g)
    • 1 tl gemalen komijn
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de ovengrill voor. 

  2. Verhit de olie in een (soep)pan. Fruit de uiringen. Schep er de komijn door en schenk de bouillon in de pan. Kook de kipfilet in de bouillon in 10 minuten gaar. Neem uit de pan en verdeel in stukjes.

  3. Doe het kippenvlees met de maïs en 300 g salsa terug in de bouillon. Verwarm nog 5 minuten.

  4. Doe de tortilla chips in een ovenschaal en strooi er de kaas over. Laat de kaas onder de hete ovengrill smelten. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer met de nachos en rest van de salsa.

Misschien vind je dit ook wel lekker!