Mexicaanse kippensoep

Mexicaanse kippensoep

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Mexicaanse kippensoep

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1.5 dl
    • 400 g kidneybonen
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 1 courgette (in blokjes)
    • 300 g kipfilets
    • 2 el zonnebloemolie
    • 2 el muntblaadjes (fijngehakt)
    • 200 g mais
    • 500 g gezeefde tomaten
    • 2 teentjes knoflook
    • 100 g gorgonzola
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit olie in een soeppan. Fruit de ui en de knoflook. Schenk de bouillon erbij en voeg de kip toe.

  2. Kook de kipfilet in 12 minuten zachtjes gaar. Neem de kip uit de pan.

  3. Voeg de gezeefde tomaten, de bonen, de maïs en de courgette toe en verwarm de soep nog 5 minuten. Verdeel intussen de kipfilet in stukjes.

  4. Doe de kip terug in de soep en breng op smaak met zout en peper.

  5. Schep de soep in 4 kommen. Bestrooi met munt en serveer met de tortillachips.

Misschien vind je dit ook wel lekker!