Mexicaanse ovenschotel met gehakt

Mexicaanse ovenschotel met gehakt

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Mexicaanse ovenschotel met gehakt

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 1 rode peper (evt)
    • 1 crème fraîche
    • 1 ui
    • 1 paprika
    • 1 zak nacho's (chips)
    • 1 tl komijn
    • 200 g tomatenblokjes
    • 1 el paprikapoeder
    • 1 blikje kidneybonen (160 g)
    • 1 blikje mais (150 g)
    • 300 g
    • 50 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt met de kruiden rul.

  2. Snipper ondertussen het uitje en snijd de paprika en eventueel de rode peper in stukjes. Als het gehakt gaar is, voeg je de ui, rode peper en paprikastukjes toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee.

  3. Voeg dan de tomatenblokjes, mais en kidneybonen toe. Laat dit een paar minuten pruttelen en zet dan het vuur uit.
  4. Verdeel een laagje tortillachips over de bodem van een ovenschaal. Verdeel hier de tomaten-gehaktsaus overheen en daarna nog een laagje tortillachips. Afmaken met een beetje geraspte kaas.
  5. Zet het geheel ongeveer 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
  6. Serveren met crème fraîche.

Misschien vind je dit ook wel lekker!