Mexi­caan­se oven­scho­tel met pittige chipotle saus

Mexi­caan­se oven­scho­tel met pittige chipotle saus

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Mexi­caan­se oven­scho­tel met pittige chipotle saus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g
    • 100 ml Calvé Mexican style chipotle
    • zout (naar smaak)
    • 250 g rode kidneybonen (uit blik)
    • 200 g tomatenblokjes (uit blik)
    • 150 g mais (uit blik)
    • 200 g
    • 1 zak tortillachips
    • 1 pakje crème fraîche
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Bak het rundergehakt rul en bijna gaar in een koekenpan. Voeg de chipotlesaus en de tomatenblokjes toe, roer goed door en breng op smaak met zout. Warm een paar minuten door.

  3. Verdeel de helft van de tortillachips over een ovenschaal. Op deze manier krijg je zachtere chips onderin, en krokante chips bovenop. Verdeel hierover het gehaktmengsel.
  4. Laat de mais en kidneybonen uitlekken en verdeel gelijkmatig over de laag gehakt. Strooi de helft van de geraspte kaas hier overheen.
  5. Verdeel hier de andere helft van de tortillachips over en bestrooi deze met rest van de geraspte kaas.

  6. Zet de ovenschaal 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de ovenschotel goed in de gaten; je wil niet dat de kaas verbrandt.
  7. Serveer de hete ovenschotel met een paar lepels koude crème fraîche en wat extra chipotlesaus.

Deze Mexicaanse ovenschotel staat binnen een halfuur op tafel en zit naast boordevol lekkers (gehakt, kaas, tortilla chips) ook vol met gezondere ingrediënten (mais, bonen en tomaten). Dus, haal je mooiste ovenschaal uit de kast en beginnen maar!

Bron: Calvé

Misschien vind je dit ook wel lekker!