Mexicaanse ovenschotel met tortillachips

Mexicaanse ovenschotel met tortillachips

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Mexicaanse ovenschotel met tortillachips

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g
    • 2 wortels
    • 4 stengels selderij
    • 1 ui
    • 400 g rode bonen (blik)
    • 2 el (blik)
    • 100 g
    • 0.25 zakje (tortillachips natuur)
    • olijfolie
    • peper
    • zout
    • margarine
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Spoel de selderij en snijd in boogjes. Schraap de wortels en snijd in blokjes. Spoel de bonen en laat ze goed uitlekken in een vergiet.

  2. Bak het gehakt rul in een pan zonder vet. Neem het vlees vervolgens uit de pan en laat dit goed uitlekken op keukenpapier.

  3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en stoof de ui glazig. Voeg de wortel en de selderij toe en schep goed om. Laat enkele minuten op een zacht vuur aanstoven. 

  4. Voeg dan het gehakt, de tomatenpuree, de tomatenblokjes en de bonen toe en schep goed om. Laat 15 minuten op een zacht vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Verwarm de ovengrill voor. Neem 4 ingevette ovenschaaltjes en schep er het gehakt in.

  6. Bestrooi rijkelijk met de tortillachips en geraspte kaas en zet de schaaltjes  enkele minuten onder de ovengrill tot de kaas mooi gesmolten is.

Misschien vind je dit ook wel lekker!