Mexicaanse quinoa met mais en zwarte bonen

Mexicaanse quinoa met mais en zwarte bonen

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Mexicaanse quinoa met mais en zwarte bonen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 275 g (1 pak)
    • 400 ml Knorr groentebouillon
    • 1 blik mais (à 300 g)
    • 1 bakje tomatenblokjes (à 400 g)
    • 1 verse jalapeno (niet die uit blik, optioneel)
    • 4 teentjes
    • 2 avocado’s
    • 1 tl chilipoeder (of naar wens)
    • 1 tl komijnpoeder
    • sap van een limoen
    • verse koriander
    • 1 blik zwarte bonen (à 400 g)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de jalapeno (optioneel) en de knoflook zo klein mogelijk. Fruit deze ongeveer een minuut in een hete pan. (Het handigste is om een braadpan of roerbak pan te gebruiken.)
  2. Giet de bonen en mais af en voeg deze toe aan de knoflook en de jalapeno. Voeg nu ook de quinoa, het bouillon, de kruiden en de tomaten toe. Laat dit een minuut of twintig pruttelen. (Als je merkt dat het te droog wordt doe er dan wat extra water bij.)
  3. Voeg als laatste de blokjes avocado, wat koriander (maar bewaar ook wat voor de garnering) en het limoensap toe.

  4. Verdeel de quinoaschotel over 4 borden en serveer.

  5. Tip: ook koud lekker als bijvoorbeeld lunch.

Bron: Mjamjam

Misschien vind je dit ook wel lekker!