Mihoen met kip en sperziebonen

Mihoen met kip en sperziebonen

Een recept van Foodblogger Koken met Cécile
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Mihoen met kip en sperziebonen

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten:

    • 200 g kipfilets
    • 150 g sperziebonen
    • 150 g wokgroente
    • 1 pakje glasnoedels (à 100 g)
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 mespuntje garnalenpasta (trassie)
    • 3 tl kruiden (gemalen komijn, koriander en gember)
    • 1 tl sambal
    • 2 el ketjap manis
  • Eventueel ter garnering:

    • sesamzaadje
    • ei (omelet in reepjes)
    • lente-uitje
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en marineer deze ca. 30 minuten in de ketjap, geperste knoflook, trassie oedang, komijn, koriander, gember en sambal.

  2. Kook de boontjes ondertussen een paar minuutjes zodat het harde er een beetje van af is.

  3. Doe een beetje olijfolie/kokosolie in een pan en bak de kipfilet samen met de sperziebonen en de wokgroenten gaar.
  4. Zet ondertussen water op. Doe de mihoen in een schaal en giet het kokende water erover. Laat dit ongeveer 4 minuten staan (of zoals op de verpakking wordt aangegeven).

  5. Giet de mihoen af en verdeel over twee borden. Leg er de kip met de groenten bij en serveer met de lente-ui, sesamzaadjes en stukjes omelet.

  6. Aantal kcal: 360 kcal p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!