Milde kerriesoep met rode linzen, yoghurt en koriander

Milde kerriesoep met rode linzen, yoghurt en koriander

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Milde kerriesoep met rode linzen, yoghurt en koriander

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g gedroogde rode linzen
    • 4 el Blue Band Vloeibaar
    • 2 middelgrote uien
    • 4 tomaten
    • 1 kleine bloemkool
    • 1 courgette
    • 1.25 el milde kerriepoeder
    • 1.5 l groentebouillon
    • 8 takjes verse koriander
    • 12 el (magere) yoghurt
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Spoel de linzen onder koud stromend water.
  2. Pel en snipper de uien. Was de tomaten en snijd ze fijn. Ontdoe de bloemkool van de stronk en de bladeren en verdeel in kleine roosjes. Snijd de courgette in de lengte door en vervolgens in reepjes van ongeveer een 1/2 cm.

  3. Laat een braadpan op hoog vuur heet worden. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in de pan. Voeg de ui toe en bak die ongeveer 2 minuten. Voeg de courgette en de bloemkool toe en bak nog eens 3 minuten. Roer de kerriepoeder, de tomaten en de linzen erdoor. Doe er na 1 minuut de bouillon bij. Breng aan de kook en laat op laag vuur ongeveer 15 minuten koken.

  4. Hak de koriander fijn.
  5. Schep de soep in 4 voorverwarmde kommen of diepe borden. Schep de yoghurt in het midden en strooi de koriander over de soep.
  6. Tip van Sandra: meestal worden in een curry alleen de blaadjes van koriander gebruikt. Je kunt er echter je saus of currypasta extra mee op smaak brengen door de stelen van de koriander er doorheen te pureren. Staafmixer erop. Een echte smaakverrijking. Proef maar! 

Misschien vind je dit ook wel lekker!