Milde lamscurry met munt

Milde lamscurry met munt

Snel klaar Makkelijk Duur

Milde lamscurry met munt

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g lamslapjes
    • 2 grote uien
    • 75 g blanke amandelen
    • 3 el (fijngehakt)
    • 3 teentjes knoflook
    • 2 el Conimex wokolie
    • 1 bakje Conimex rode currypasta
    • 50 ml kokosmelk
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de lamslapjes in blokjes. Pel en snijd de uien in ringen. Pel en pers de knoflook.
  2. Verhit 2 eetlepels wokolie in een grote pan en bak hierin de ui en de knoflook op matig vuur in 3 minuten glazig. Roerbak dan het vlees 4 minuten mee. Meng tot slot de rode curry kruidenpasta en 0,5 dl water door het vleesmengsel en laat het zo nog 2 minuten bakken.

  3. Draai het vuur laag en laat de curry met een deksel op de pan in 1,5 uur zachtjes gaar worden. Roer het af en toe even door. Meng 5 minuten voor het einde van de kooktijd de kokosmelk door de curry.
  4. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de amandelen in 2 minuten goudbruin. Schep de lamscurry in een diepe schaal. Strooi de munt en de amandelen erover en serveer direct.

Verrukkelijke milde lamscurry met munt. Lamlapjes met pit door Conimex kruidenpasta Rode Curry. Met een zeer verfijnde smaak door de amandelen en kokosmelk en een verrassende frisse twist door de munt.

Bron: Conimex