Mini donuts

Mini donuts

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Mini donuts

Ingrediënten voor 24 personen
  • Ingrediënten

    • 380 g
    • 0.5 tl zout
    • 30 g
    • 6 g
    • 100 ml
    • 1 ei
    • 25 g margarine
    • zonnebloemolie (om te frituren)
  • Voor het glazuur

    • 200 g
    • scheutje water
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Zeef eerst de bloem met zout, voeg vervolgens suiker en gist toe. Meng dit met melk, het ei en de gesmolten boter. Kneed dit tot een soepel deeg. Laat het in een kom, afgedekt voor 2 uur rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.

  2. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dikte. Steek er met een vormpje of glas rondjes uit van 3 tot 4 cm diameter. Steek er in het midden een klein rondje uit. 

  3. Vet een bakplaat in en leg de donuts erop. Dek ze vervolgens af en laat ze voor een halfuur tot een uur rijzen, tot het volume verdubbeld is.

  4. Zet de frituur aan op 180°C. Bak de donuts voor 2 minuten aan beide kanten en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. Zeef voor het glazuur de poedersuiker in een beslagkom en roer er een beetje water bij. Blijf dit doen tot er een mooi dik en glad papje ontstaat.

  6. Dip de donuts in het glazuur en besprenkel ze met kleurige snoepjes of hagelslag.