Kindertraktatie: mini-egeltjes

Kindertraktatie: mini-egeltjes

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Kindertraktatie: mini-egeltjes

Ingrediënten voor 10 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ei
    • 40 g
    • 60 g zelfrijzend bakmeel
    • 1 tl bakpoeder
    • 1 tl citroenrasp
    • 30 zoute stengels
    • 2 tl Blue Band Goede Start!
    • 20 decoratiesnoepjes
    • 5 rozijnen
    • 0.25 tl chocolade decoratiestift
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Klop met een mixer met garde het ei met de suiker in ca. 5 minuten heel lichtgeel, romig en luchtig. Meng het bakmeel met het bakpoeder, de citroenrasp en het zout en spatel het luchtig door het eiermengsel.
  2. Schep met een dessertlepel 10 bergjes beslag op een met een bakmatje bekleed bakblik. Zorg dat er zo’n 5 cm ruimte tussen de bergjes zit want de koekjes lopen uit. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de eierkoekjes in 8-10 minuten tot ze goudgeel met bruine randjes zijn.
  3. Zet de oven uit en laat ze met de deur open nog 5 minuten in de oven staan. Laat ze afkoelen op een taartrooster.
  4. Halveer de koekjes en bestrijk telkens één van de helften dun met boter en plak de helften tegen elkaar. Breek de zoute stokjes elk in 5 stukjes.
  5. Steek 5 stukjes tussen de ronde zijde van elke tegen elkaar geplakt koekje. Steek in iedere zijkant nog 5 stukjes. Knip de rozijnen in 10 stukjes.
  6. Druk de snoepjes of zachte garneerparels als oogjes in de koeken en maak wenkbrauwen met de chocolade decoratie.
  7. Spuit een drupje chocoladedecoratie op de plaats van het neusje en plak er een stukje rozijn op. Zet de traktatie egels op een dienblad of platte schaal. Knip reepjes van het crèpepapier en leg die tussen de egeltjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!