Mini-pavlova met slagroom en fruit

Mini-pavlova met slagroom en fruit

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Mini-pavlova met slagroom en fruit

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 eiwitten
    • 70 g fijne kristalsuiker
    • 70 g
    • 150 ml
    • fruit (naar keuze)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 80 ºC. 

  2. Klop met een mixer de eiwitten los in een schone kom. Klop als de eiwitten stijf worden beetje bij beetje de kristalsuiker erdoor. Klop de rest van de suiker er pas door als de vorige suiker is opgelost. Het mengsel moet stijf zijn. 

  3. Spatel daarna rustig de poedersuiker erdoor tot je geen klontjes meer ziet.

  4. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schep het eiwitschuim erop en maak er een soort bakje van. Kies de vorm zoals je zelf wilt. 

  5. Laat de vormpjes in ongeveer 2 uur in de oven drogen. Als ze na 2 uur nog een beetje zacht aanvoelen, laat ze dan nog wat langer drogen. Laat ze daarna afkoelen. 

  6. Klop de slagroom stijf (zonder suiker, de merengues zijn al erg zoet). Schep de slagroom  in de merengues en voeg fruit naar smaak toe.

Misschien vind je dit ook wel lekker!