Mini-quiches met groene asperges

Mini-quiches met groene asperges

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Mini-quiches met groene asperges

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 plakjes (uit de diepvries, ontdooid)
    • 150 g groene aspergepunten
    • 2 eieren
    • 100 g
    • 1 el Parmezaanse kaas (geraspt)
    • basilicum (een paar takjes, fijngesneden)
    • gedroogde boon (of ongekookte rijst)
    • zout en peper
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd rondjes uit de plakjes bladerdeeg en bekleed bakvormpjes met een doorsnede van ca. 10 cm ermee. 

  3. Prik de bodem van het deeg in met een vork, bedek met een stukje bakpapier en vul de vormpjes met de bonen of rijst zodat het deeg niet omhoog komt tijdens het bakken.

  4. Zet de vormpjes ca. 10 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en de bonen (of rijst).
  5. Kook de aspergepuntjes 2 minuten in water met wat zout.
  6. Meng de eieren met de ricotta, Parmezaanse kaas en de basilicum. Vul de vormpjes met het ricottamengsel en leg de asperges erop.
  7. Zet de quiches nog 10 minuten in de oven tot de vulling net gaar is. Serveer met een groene salade.

Misschien vind je dit ook wel lekker!