Miniquiches

Miniquiches

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Miniquiches

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • kwartelei (gekookt, voor de garnering)
    • bosje tuinkers (voor de garnering)
  • Voor de bodems

    • 120 g
    • snufje zout
    • 60 g margarine (koud, in blokjes)
    • 1 ei (losgeklopt)
  • Voor de vulling

    • 4 eieren
    • 150 ml
    • 1 tl mosterd
    • snufje peper en zout
    • 2 el
    • 2 el
    • 2 el
    • 100 g mais (uitgelekt)
    • 100 g geitenkazen (gemalen)
    • 150 g hüttenkäse
    • 100 g aspergetips
    • 4 kerstomaten (in plakjes)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef voor de bodems de bloem, voeg het zout en de margarine toe en kneed tot een grof kruimelig mengsel. Voeg het ei en 1 eetlepel ijskoud water toe en kneed tot een soepele deegbal. Wikkel hem in folie en leg hem 30 minuten in de koelkast. 

  2. Klop intussen voor de vulling de eieren los. Voeg de melk, de mosterd, versgemalen peper, alle kruiden, de maïs en kaas toe en meng goed door elkaar.

  3. Blancheer de aspergetips 1 tot 2 minuten. Giet ze af en snijd ze in stukjes, roer ze vervolgens door het eiermengsel.

  4. Bestuif het werkblad met bloem en rol hierop het deeg uit tot een plak van ± 1 mm dik. Vet 6 tot 8 gekartelde bakvormpjes in, bestuif ze met bloem en bekleed ze met deeg.

  5. Verdeel de vulling over de bodems en verdeel de tomaten erover. Bak de quiches in 25 tot 45 minuten afhankelijk van de grootte van de vorm, goudbruin en knapperig. Laat de taartjes 5 minuten afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Bedek een schaal met tuinkers en zet de taartjes erin. Leg hier en daar eventueel nog wat eitjes.