Miniquiches met rodekool en worst

Miniquiches met rodekool en worst

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Miniquiches met rodekool en worst

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 2 rollen
    • 1 ui
    • 2 teentjes
    • 0.5 rodekool
    • 100 ml
    • scheutje rodewijnazijn
    • 0.5 tl garam masala (kruidenmengeling)
    • olijfolie
    • peper en zout
    • blinde vulling
    • 2 eieren
    • 2 worsten
Tussen 30 minuten en 1 uur + in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snijd 6 rondjes uit het deeg, iets groter dan de individuele ovenschaaltjes. 

  3. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de rodekool heel fijn. 

  4. Verwarm olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg de knoflook en rodekool toe. Laat enkele minuten stoven tot de rodekool zacht wordt. Doe er een scheutje rodewijnazijn bij en kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

  5. Vet de vormpjes in en bekleed ze met het deeg. Leg de blinde vulling erin en bak ze 15 minuten blind voor.

  6. Klop de eieren los met de room. Kruid met garam masala.
  7. Bak de worsten bruin. Snijd ze in plakken.

  8. Haal de quichebodems uit de oven, verwijder de steunvulling en doe er de worst en de rodekool in, overgiet met het ei-roommengsel. 

  9. Zet de quiches terug in de oven en laat nog 25 minuten verder garen.

  10. Tip van Sandra: zo haal je gemakkelijk het velletje van je (salami)worst; snijd het velletje over de gehele lengte in (hoeft niet diep). Spoel de worst onder koud stromend water. Trek het velletje eraf en dep droog.

Dit recept is voor 6 taartvormpjes van 10 of 12 cm diameter.