Misobouillon met sobanoedels en grote garnalen

Misobouillon met sobanoedels en grote garnalen

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Misobouillon met sobanoedels en grote garnalen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 l water
    • 200 g sobanoedels
    • 1 chilipeper
    • 1 scheut arachideolie
    • 2 el
    • 100 g kleine eryngii (koningsoesterzwammen)
    • 2 el
    • 14 grote garnalen (darmkanaal verwijderd)
    • 4 lente-uitjes (fijngesneden)
    • 5 cm (geschild en geraspt)
    • 250 g edamameboontjes
    • 1 stuk kombu (gedroogd zeewier)
    • 2 el
    • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Laat de sobanoedels 2 minuten koken, spoel af met koud water af en zet even apart.

  2. Fruit de knoflook, gember en chili even aan in een beetje arachideolie.
  3. Voeg de miso, sojasaus, vissaus, kombu en water toe en breng aan de kook. Laat 3 minuten zachtjes trekken. Zeef de bouillon. Voeg dan de garnalen, edamameboontjes en eryngii toe en laat nog 2 minuten zachtjes koken.

  4. Doe de noedels erbij, breng op smaak met peper en zout en werk af met lente-uitjes.