Moelleux met appel en rabarber

Moelleux met appel en rabarber

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Moelleux met appel en rabarber

Ingrediënten voor 4 personen
    • 250 g
    • 0.5 appel
    • 4 el
    • 1 tl vloeibare honing
    • 1 snufje kaneelpoeder
    • 100 g
    • 100 g
    • 1 snufje zout
    • 40 g margarine
    • 2 eiwitten
    • 70 g
Tussen 30 minuten en 1 uur + in de oven

  1. Maak de rabarber schoon en snijd in kleine stukjes. Schil de appel, snijd in vieren en haal het klokhuis eruit, rasp 'm  grof en besprenkel met citroensap.

  2. Doe de rabarber met de geraspte appel in een steelpannetje. Voeg er de honing en de kaneel aan toe. Laat 20 à 25 minuten, al roerend, koken tot je een vaste compote krijgt en al het vocht verdampt is. Haal van het vuur en zet apart.

  3. Verwarm de oven voor op 180ºC.

  4. Meng de bloem met de poedersuiker en het amandelpoeder. Smelt de margarine en doe het bij het bloemmengsel. Vet een muffinvorm in en verdeel er de compote over de vormpjes tot ongeveer 1/3 van de hoogte van de vormpjes. Schep daarbovenop het amandelbeslag en zet 10 minuten in de oven. Ontvorm voorzichtig en serveer warm of koud.