Moelleux met sinaasappelcoulis

Moelleux met sinaasappelcoulis

Snel klaar Iets moeilijker Goedkoop

Moelleux met sinaasappelcoulis

Ingrediënten voor 6 personen
    • 125 g (+ extra)
    • 20 g (+ extra)
    • 1 eidooier
    • 60 g (fijn)
    • 125 g pure chocolade
    • 2 eieren
  • Voor de coulis

    • 250 ml
    • 3 el
    • 10 g
    • stronkje gemberwortel
Minder dan 30 minuten + in de oven

  1. Voor de coulis: Breng het sinaasappelsap met de gember en de suiker aan de kook en laat 5 minuten trekken op laag vuur. Verwijder de gember. Los het maïszetmeel op in wat water en bind er de coulis mee. Laat afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Beboter bakvormpjes en bestuif ze met bloem. Klop de eieren met de dooier en de suiker witschuimig. Smelt de boter en de chocolade au bain-marie. Roer er voorzichtig het eierschuim door en spatel er de gezeefde bloem door.

  4. Vul de vormpjes voor ¾ met het beslag. Bak de moelleux ongeveer 8 minuten in de oven. Serveer direct, samen met de sinaasappelcoulis.

Misschien vind je dit ook wel lekker!