Mosterdkip met veldsla

Mosterdkip met veldsla

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Mosterdkip met veldsla

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 tomaten (in partjes)
    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild en in stukken)
    • 4 kleine kipfilets
    • cocktailprikkers
    • 125 g geraspte belegen kaas
    • 1 el mosterd
    • 7 el olijfolie
    • 75 g
    • 8 plakjes katenspek
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 15 minuten gaar en giet af.

  2. Snijd de kipfilets in zodat er een zakje ontstaat. Meng de kaas met de mosterd en vul de kipfilets ermee. Sluit goed en omwikkel met het katenspek. Steek vast met 1-2 prikkers.

  3. Bestrooi de kipfilet met zout en peper naar smaak. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de kipfilets in 15 minuten gaar.

  4. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de aardappelen in 5 minuten goudbruin en krokant.

  5. Meng de veldsla met de tomaat, de laatste 3 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak.

  6. Verdeel de kipfilets met de aardappelen over 4 borden. Serveer met de veldsla.