Moussaka met gehakt

Moussaka met gehakt

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Moussaka met gehakt

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g tomaten
    • 2 aubergines
    • 1 pot bechamelsaus
    • 2 tl
    • 1 snufje kaneel
    • 2 tenen knoflook (fijngehakte)
    • 1 ui
    • 75 g
    • 1 zakje aardappelschijfjes
    • 300 g
    • 5 el olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Bak in een koekenpan in 4 eetlepels olijfolie de aubergine bruin.

  3. Fruit de ui en knoflook intussen in een andere koekenpan in de laatste eetlepels olijfolie en bak het gehakt rul. Voeg hieraan tomaten en kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Laat dit sudderen totdat het vocht opgenomen of verdampt is.

  4. Maak in de ovenschaaltjes lagen van de aubergine, aardappel, tomaat en het gehakt.
  5. Schenk over de moussaka’s de bechamelsaus. Deze kan je kopen of zelf maken. Als je de bechamelsaus zelf wil maken heb je hier 30 g boter, 50 g bloem, 6 dl volle melk en een ei voor nodig. Voor de bechamelsaus smelt je de boter, roer de bloem er door en schenk al roerend de melk erbij. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Breng aan de kook, laat 2 minuten pruttelen. Laat vervolgens afkoelen en klop de eieren erdoor.

  6. Schenk de bechamelsaus over de moussaka’s en besprenkel met de kaas.
  7. Bak ze in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

  8. Aantal kcal: 670 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!