Moussaka van courgette

Moussaka van courgette

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Moussaka van courgette

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui
    • 120 g Parmezaanse kaas
    • 2 aardappelen vastkokend (middelgroot)
    • 3 courgettes (middelgroot)
    • 500 g (of lamsgehakt)
    • 1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! (Mix voor Lasagne)
    • 1 ei
    • 3 el Blue Band Vloeibaar
    • 3 el
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 200 g Turkse of Griekse yoghurt
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de ui. Rasp de kaas. Schil en snijd de aardappels in plakjes en kook ze 10 minuten op een laag vuur. Giet ze af en laat ze uitdampen. Snijd intussen de courgettes in plakjes van ca. 3 mm dik.

  2. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een ruime koekenpan en bak de courgetteplakken, in gedeelten, ca. 5 minuten.

  3. Fruit de ui 2-3 minuten in 1 eetlepel vloeibare margarine in een andere koekenpan. Voeg het gehakt toe en bak al roerend bruin en rul. Voeg de mix voor lasagne, de tomatenpuree, het kaneelpoeder en 150 ml water toe en breng aan de kook. Laat op een laag vuur 5 minuten zachtjes koken.

  4. Klop het ei los en roer het met de yoghurt en de kaas door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper. 

  5. Verdeel de helft van het gehaktmengsel over de bodem van de ovenvaste schaal. Leg de aardappelplakjes erop en schep de rest van het gehaktmengsel erover.

  6. Dek af met de plakken courgette en strijk de yoghurt-kaassaus erover uit. Bak de moussaka in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar.

Bijzonder moussaka recept maken? Met dit recept van Moussaka met courgette in de hoofdrol zet je een lekkere en verrassende moussaka op tafel. Een portie overheerlijke moussaka met gehakt en courgette gaat er vandaag vast wel in.

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!