Mousse met bramen en frambozen

Mousse met bramen en frambozen

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Mousse met bramen en frambozen

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g braambessen
    • 350 g frambozen
    • 125 g
    • 6 blaadjes
    • 3 dl
    • 3 cl (frambozen)
    • olie (om in te vetten)
    • takje munt
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Spoel de frambozen en de bramen af en dep ze droog. Week de blaadjes gelatine in ijskoud water.

  2. Verwarm 200 g frambozen en 50 g bramen met de suiker in een pan. Wrijf de bessen met een pollepel door een fijne zeef. Bewaar de helft van de saus in de koelkast.

  3. Smelt de uitgeknepen blaadjes gelatine al roerend door de rest van de saus en voeg de frambozenlikeur erbij. Haal de pan van het vuur. Spatel de stijfgeklopte room door het mengsel. Giet het mengsel in de met olie ingevette vormpjes. Laat 4 uur afkoelen in de koelkast.

  4. Snijd de randen van de mousse los met een mesje. Stort de vormpjes uit op dessertbordjes. Besprenkel de mousse met de koude saus. Garneer met frambozen, bramen en een paar takjes munt. Serveer de mousse koud.