Mousse van chocolade en hangop

Mousse van chocolade en hangop

Mag even duren Iets moeilijker Goedkoop

Mousse van chocolade en hangop

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 100 ml
    • 3 eidooiers
    • 5 (blaadjes)
    • 500 g kwark
    • 350 g
    • 25 g
    • 80 g (50g voor crème anglaise en 30g voor mousse)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Week de gelatineblaadjes 5 tot 10 minuten in ijskoud water.

  2. Kook de melk met 2/3 van de suiker en klop de eidooiers op met de rest van de suiker.

  3. Giet eerst een beetje van de kokende melk bij de eidooiers en giet dit ei-melkmengsel bij de rest van de melk. Zet op een zacht vuur en roer tot er een dikke massa ontstaat. Laat lichtjes afkoelen.

  4. Roer de geweekte gelatineblaadjes door de crème anglaise (op 60 °C smelt de gelatine maar blijft de gelkracht werken).

  5. Klop de room op met de suiker.

  6. Spatel de hangop door de crème anglaise en doe alles bij de slagroom. Hou 2/3 apart in een kom en spatel het cacaopoeder door de rest van het mengsel.

  7. Schep de mousse in lagen in een silicone bakvorm en laat opstijven in de diepvries. Ontvorm de mousse een dag voor deze wordt opgediend en laat ontdooien in de koelkast.

Misschien vind je dit ook wel lekker!