Muffins met chocoladecrème

Muffins met chocoladecrème

Snel klaar Iets moeilijker Iets duurder

Muffins met chocoladecrème

Ingrediënten voor 24 personen
  • Voor de muffins

    • 125 g
    • 100 g
    • 125 g (fijn)
    • 2 el
    • 125 g margarine (zacht)
    • 2 eieren
  • Voor de chocoladecrème

    • 1 eidooier
    • 20 g (fijn)
    • 75 g
    • suikerdecoratie
    • 100 g (puur 70% cacao)
Minder dan 30 minuten + opstijven

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Zet 2 muffinblikken klaar met papieren vormpjes in de holtes.

  2. Doe alle ingrediënten voor de muffins in een mengkom, behalve de melk. Klop tot een romige massa. Schenk er de melk bij en roer tot een glad beslag. Verdeel over de vormpjes. Bak 20 minuten in het midden van de oven.

  3. Maak intussen de chocoladecrème. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Klop de eidooier wit-schuimig met de suiker. Meng met de zure room. Voeg er de gesmolten chocolade aan toe en roer glad. Zet 30 minuten in de koelkast.

  4. Ontvorm de cupcakes en laat ze volledig afkoelen op een rooster. Werk ze af met een flinke toef chocoladecrème en bestrooi met gekleurde suikerbolletjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!