Muntcupcake met oublie-hartje

Muntcupcake met oublie-hartje

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Muntcupcake met oublie-hartje

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 125 g
    • 2 eieren
    • 2 tl
    • 0.5 tl bicarbonaat
    • 1 tl munt (gedroogd)
    • 1 el maanzaadje
    • 1 el eiwit
    • citroensap (van 1/4 citroen)
    • 1 ei (voor het oubliebeslag)
    • 50 g
    • marsepein (roze)
    • 125 g margarine (ongezouten)
    • 10 el
    • 50 g (voor het oubliebeslag)
    • 125 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer de suiker en de margarine witromig tot een mooie crème. Meng de eieren er één voor één door.

  2. Meng de bloem met het bakpoeder en de baksoda. Roer de botercrème, de munt en de maanzaadjes erdoor.

  3. Zet 12 papieren vormpjes op een bakplaat. Vul de vormpjes tot voor de helft met beslag en zet ze 25 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

  4. Voor het eiwitglazuur: klop de poedersuiker, het eiwit en het citroensap tot een stevige massa. Voeg naar wens extra eiwit of poedersuiker toe als het glazuur te hard of te zacht is. Dek het glazuur af met een vochtige doek als je het niet onmiddellijk gebruikt.

  5. Voor het hartje van oubliebeslag: verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het ei, de bloem en poedersuiker tot een vloeibare dikke pasta. Leg bakpapier op de bakplaat. Snijd uit een stuk karton (1 tot 2 mm dik) een hart. Leg het stuk karton op de bakplaat en spatel een dun laagje beslag in het hart. Verwijder nu het stuk karton of kunststof voorzichtig. Herhaal dit tot de bakplaat vol is.

  6. Zet de bakplaat in de oven en blijf kijken tot de randjes van de hartjes bruin worden (duurt 3 tot 5 minuten). Laat de hartjes afkoelen op de plaat en verwijder ze dan voorzichtig. 

  7. Voor de afwerking: rol de rode marsepein uit en snijd met een pizzasnijder stroken. Leg deze in stervorm op de cupcake. Doe het eiwitglazuur in een spuitzak met ronde spuitmond en spuit een cirkel bovenop de stroken, vouw deze dan om het glazuur naar het midden toe.

  8. Spuit een ronde toef in het midden van de cupcake en werk af met een koekje.