Naanbrood met falafel

Naanbrood met falafel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Naanbrood met falafel

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 200 ml
    • 1 blikje kikkererwten
    • 1 handje verse spinazie
    • 1 handje cherrytomaatjes
    • 1 ui
    • 1 tl ras-el-hanout
    • 1 el olijfolie
    • 200 g
    • 1 snufje komijn
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Maal voor de falafel de kikkererwten in een keukenmachine fijn. Meng er vervolgens de fijngesneden ui, peterselie, zout, peper, komijn en eventueel een scheutje olie door.

  2. Maak van het kikkererwtenmengsel bolletjes ter grootte van een euro, druk een beetje plat en rol door de bloem. 

  3. Meng voor het naanbrood de bloem met de yoghurt, zodat er een deegje ontstaat. Verdeel ook dit in een paar bolletjes en druk plat. Bak de naan in een droge hete pan (of grillpan). Het broodje is binnen een paar minuten gaar.

  4. Meng de yoghurt met de ras-el-hanout. 

  5. Bak de falafels in een hete pan met ruim olie in een paar minuten goudbruin.

  6. Beleg het naanbrood met spinazie, gesneden cherrytomaatjes en de falafel en schenk er de ras-el-hanout yoghurt overheen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!