Nasi Goreng Ketjap Manis

Nasi Goreng Ketjap Manis

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Nasi Goreng Ketjap Manis

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g witte rijst
    • 2 eieren
    • 2 rode pepers
    • 1 prei
    • 2 teentjes knoflook
    • 3 el Conimex zoete dikke ketjap
    • 2 el
    • 1 tl zout
    • 3 el Conimex wokolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Klop ondertussen de eieren en bak deze als een omelet. Laat de omelet afkoelen.
  2. Snij de prei in halve ringen en snij de rode pepers fijn. Meng de zoete dikke ketjap, het zout en de light sojasaus met 3 eetlepels water.
  3. Verhit de wokolie in een wok. Fruit de prei en de pepers 1 minuutje. Pers de tenen knooflook uit en voeg de knoflook toe aan de prei en pepers. Voeg de gekookte rijst toe en bak het geheel ongeveer een minuutje op hoog vuur.
  4. Blus het geheel af met het ketjap mengsel en verhit nog even goed door. Snij de omelet in reepjes en meng deze door de nasi.
  5. Variaties: vervang de prei door taugé of voorgekookte sperzieboontjes.

  6. Serveertip: bestrooi het gerecht met Conimex gebakken uitjes of Seroendeng.

Nasi goreng is helemaal lekker in combinatie met Saté Ayam.

Lees ook: Waarom wokken zo gezond is

Lees ook: Zo heb jij voortaan al je online recepten op 1 plek

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!