Nasi goreng met atjar en zoetzure komkommer

Nasi goreng met atjar en zoetzure komkommer

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Nasi goreng met atjar en zoetzure komkommer

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor de nasi:

    • 400 g witte rijst
    • 2 el Conimex wokolie
    • 300 g nasigroenten
    • 200 g hamblokjes
    • 1 bakje Conimex boemboe nasi goreng
  • Voor de zoetzure komkommer:

    • 1 komkommer
    • 0.5 bosje lente-uitje
    • 4 el
    • 2 el Conimex gembersiroop
    • 4 el
    • 2 el Conimex Atjar Tjampoer
    • peper en zout
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.
  2. Voor de zoetzure komkommer: snijd de komkommer in plakjes en de lente-uitjes in smalle ringetjes. Meng de komkommer in een ruime schaal met de helft van de uitjes, de azijn, de gembersiroop, 4 eetlepels koud water en 2 eetlepels Atjar Tjampoer. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  3. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wokolie toe en wok de nasigroenten 5 minuten. Voeg de hamblokjes toe en wok nog 1 minuut.
  4. Voeg de boemboe voor nasi goreng en 100 ml heet water toe en roerbak nog 3 minuten. Schep de rijst en de rest van de lente-uitjes erdoor en wok nog 3 minuten.
  5. Schep 4 eetlepels atjar tjampoer door de nasi goreng. Verdeel de zoetzure komkommer over 4 schaaltjes, zet ze op 4 borden en schep de nasi ernaast.
  6. Variatietip: voeg in plaats van hamblokjes gerookte kip aan de nasi toe.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!