Nasi goreng met kalkoen

Nasi goreng met kalkoen

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Nasi goreng met kalkoen

Ingrediënten voor 4 personen
    • 400 g kalkoenen (reepjes)
    • 300 g
    • 2 stengels selderij
    • 2 el
    • 2 el
    • 1 snufje chilipoeder
    • peper en zout
    • 2 lente-uitjes
    • 2 sjalotten
    • 150 g erwten (diepvries)
    • 1 blokje kippenbouillon
    • 2 eieren
    • 4 el plantaardige olie
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Kook de rijst gaar en droog in water met het verkruimelde kippenbouillonblokje.

  2. Snijd de sjalotten en de bleekselderij fijn, snijd de lente-ui in fijne ringetjes.

  3. Verhit de olie in een wok en stoof de sjalot en bleekselderij aan. Voeg de kalkoenreepjes er aan toe, bak krokant. Voeg dan de erwtjes en lente-ui er aan toe, roerbak kort. Doe er de rijst bij en warm nog even door.

  4. Kruid met chilipoeder, peper en zout, de ketjap en de sojasaus.

  5. Breek de eieren in het midden van een pan en maak een roereitje. Meng dat door de rijst en serveer meteen. Geef er naar smaak nog zoete chilisaus bij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!