Nasi goreng met boontjes en ham

Nasi goreng met boontjes en ham

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Nasi goreng met boontjes en ham

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g sperziebonen
    • 400 g witte rijst
    • 250 g (voor nasi)
    • 2 el Conimex wokolie
    • 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes (à 95 g)
    • 1 bakje Conimex Boemboe Nasi Goreng (à 95 g)
    • 250 gram hamblokjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laat uitlekken. Was de sperziebonen.

  2. Verwarm een hapjespan op hoog vuur, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak de sperziebonen 3 minuten. Voeg de boemboe voor de boontjes en 200 ml heet water toe.

  3. Breng aan de kook, zet het vuur laag, leg een deksel op de wok en smoor de boontjes 10 minuten.

  4. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wokolie toe en roerbak de groenten 5 minuten. Voeg de hamblokjes toe en wok 1 minuut mee.

  5. Voeg de boemboe voor de nasi toe met 100 ml water en roerbak nog 3 minuten. Schep de rijst erdoor en wok 3 minuten alles bij elkaar.

  6. Verdeel de nasi en de boontjes over de borden.

  7. Aantal kcal: 417 p.p.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!