Nasi Koening met kip, bospeen en koriander

Nasi Koening met kip, bospeen en koriander

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Nasi Koening met kip, bospeen en koriander

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g witte rijst
    • 1 pakje Conimex Mix voor Nasi Koening
    • 2 grote uien
    • 400 g bospeen
    • 3 el Conimex wokolie
    • 350 g kipreepjes
    • 4 el grof gehakt koriander
    • 0.5 zak Conimex Kroepoek Bali
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Schep de kruidenmix rijst (uit het pakje) erdoor en houd het nog even apart.
  2. Pel en snijd de uien in ringen. Schrap de bospeen en snijd ze schuin in plakjes.
  3. Laat een wok op een hoog vuur heet worden, voeg 3 eetlepels Wok Olie toe en roerbak hierin de kip 3 minuten. Voeg de uienringen en plakjes peen toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg de roerbakmix (uit het pakje) en 100 ml water toe, breng aan de kook en verwarm nog ca. 4 minuten tot het vocht is verdampt. Voeg dan de rijst met kruiden toe en roerbak nog 2 minuten. Schep de koriander erdoor.
  4. Verdeel de nasi koening over 4 borden of kommen en strooi de kroepoek erover.

Dit gele rijst recept voor Indische Nasi Koening maak je eenvoudig zelf met de Conimex Mix voor Nasi Koening. Een lekker eenvoudig gerecht met in Conimex Wok Olie gebakken kip, rijst, bospeen, ui en fijngehakte koriander. Serveer met Kroepoek Bali voor een lekkere bite.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!