Nasi seroendeng met ananas en pinda's

Nasi seroendeng met ananas en pinda's

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Nasi seroendeng met ananas en pinda's

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g witte rijst
    • 2 el Conimex wokolie
    • 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi (39 g)
    • 75 g gezouten pinda's
    • 1 rode peper (optioneel)
    • 600 g Nasi groentepakket
    • 0.5 citroen
    • 200 g blokjes ananas (verse)
    • 4 el Conimex ketjap manis
    • 8 el Conimex seroendeng
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel met koud water en laat goed afkoelen. 

  2. Maak ondertussen de rode peper schoon, verwijder de pitjes en snijd de peper in smalle reepjes. Pers de citroen uit.

  3. Verhit een wok, schenk er 2 eetlepels wokolie in en wok hierin de nasigroenten met de rode peper 5 minuten. Meng er vervolgens de kruidenmix, het citroensap, de ananas en de ketjap manis door. Wok nog 1 minuut.

  4. Schep de rijst en de seroendeng door de groenten. Roerbak het gerecht nog 3 minuten en schep dan de pinda’s erdoor.

  5. Verdeel de nasi over diepe borden of kommen en serveer.

Bron: Conimex