Nasi speciaal met saté en gebakken uitjes

Nasi speciaal met saté en gebakken uitjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Nasi speciaal met saté en gebakken uitjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 el Conimex Gebakken Uitjes
    • 1 pot Conimex Satésaus Mild (kant-en-klaar)
    • 1 pak Conimex Mix voor Nasi Speciaal
    • 600 gram nasigroenten
    • 3 el wokolie
    • 360 gram bamivlees (blokjes)
    • 350 gram pandanrijst
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de pandanrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water en laat de rijst uitlekken.
  2. Dep de blokjes bamivlees droog. Rijg dan 5 stukjes vlees aan een satéstokje.
  3. Laat een koekenpan op een hoog vuur heet worden. Doe 1 eetlepel Conimex wok olie in de pan en bak de saté in 8 minuten gaar. Houd de stokjes warm in aluminiumfolie.

  4. Verwarm ondertussen een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wok olie toe en wok de nasigroenten 5 minuten.

  5. Voeg de roerbak kruidenmix uit het pakje Conimex mix voor nasi speciaal en 100 ml water toe, breng aan de kook en laat het vocht verdampen.
  6. Voeg dan de rijst en de kruidenmix rijst (uit het pakje) toe en roerbak nog 2 minuten.

  7. Verwarm de smeuïge Conimex satésaus mild (kant-en-klaar) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Verdeel de nasi over 4 borden of grote kommen. Leg de saté ernaast en schep er wat smeuïge satésaus over heen. Tot slot, bestrooi met knapperige Conimex gebakken uitjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!