Nasi speciaal met saté en gebakken uitjes

Nasi speciaal met saté en gebakken uitjes

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Nasi speciaal met saté en gebakken uitjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 350 g pandanrijst
    • 360 g gram bamivlees
    • 3 el Conimex wokolie
    • 600 g nasigroenten
    • 1 pak Conimex mix voor nasi goreng
    • 0.5 pot Conimex Satésaus Mild (kant-en-klaar)
    • 4 el Conimex Gebakken Uitjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de pandanrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.
  2. Dep de blokjes bamivlees droog. Rijg 5 stukjes vlees aan een satéstokje. Laat een koekenpan op een hoog vuur heet worden. Doe 1 eetlepel wok olie in de pan en bak de saté in 8 minuten gaar. Houd de stokjes warm onder aluminiumfolie.
  3. Verwarm ondertussen een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wok olie toe en wok de nasigroenten 5 minuten. Voeg de roerbak kruidenmix uit het pakje Conimex mix voor nasi speciaal en 100 ml water toe, breng aan de kook en laat het vocht verdampen. Voeg dan de rijst en de kruidenmix rijst (uit het pakje) toe en roerbak nog 2 minuten. Warm goed door.
  4. Verwarm de smeuïge satésaus mild (kant-en-klaar) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verdeel de nasi over 4 borden of grote kommen. Leg de saté ernaast en schep er wat smeuïge satésaus over heen. Tot slot, bestrooi met knapperige gebakken uitjes.

Deze nasi maken we met nasi groenten, pandanrijst en satésaus van Conimex. Het recept varkensvlees is gebaseerd op bamivlees en uiteindelijk wordt dit gerecht gegarneerd met gebakken uitjes.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!