Navarin van konijn met groentemix

Navarin van konijn met groentemix

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Navarin van konijn met groentemix

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 konijn (in stukken)
    • 200 g
    • 1 ui
    • 2 sjalotten
    • 2 teentjes
    • 0.5 bosje bladpeterselie
    • 5 wortels
    • handje radijs
    • 100 g borlottibonen
    • 100 g tuinbonen
    • 100 g prinsessenbonen
    • 1 kruidentuiltje
    • 500 ml
    • 250 ml
    • olijfolie
    • peper
    • zout
    • margarine
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Kruid het konijn met peper en zout. Wentel het konijn door de bloem en schud overtollige bloem eraf. Braad het vlees in een klont margarine aan alle kanten goudbruin in een ruime stoofpot. Haal het konijn uit de pan en houd apart.

  2. Maak de pan schoon en verwarm opnieuw wat margarine met een scheutje olijfolie. Pel de ui, sjalot en knoflook en hak de ui fijn (laat de sjalotten en knoflook heel). Stoof ze samen glazig in het margarine-oliemengsel.

  3. Spoel de peterselie, schrap de wortelen en snijd ze in grove stukken. Maak de prinsessenbonen schoon. Boen de meiknolletjes en de radijzen (zonder het groen) goed schoon. Doe alles, ook de tuinbonen en borlottibonen bij de ui in de pan.

  4. Leg de stukken konijn op het bedje van groenten, met het kruidentuiltje in het midden. Overgiet met de wijn en de bouillon. Laat 1 uur zachtjes stoven (voeg er indien nodig wat extra bouillon of water aan toe). Breng op smaak met peper en zout en serveer met knapperig brood.