New York cheesecake met aardbeien

New York cheesecake met aardbeien

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

New York cheesecake met aardbeien

Ingrediënten voor 16 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g koekjes (volkoren biscuits)
    • 100 g Blue Band Cake & Koekjes (+ wat extra voor het invetten)
    • 1 citroen
    • 700 g verse roomkaas (op kamertemperatuur)
    • 2 el
    • 165 g suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 3 eieren
    • 250 ml Blue Band Finesse voor Koken
    • 200 g Blue Band Finesse voor Verrijken
    • 500 g aardbeien
    • 50 g poedersuiker
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht 160 °C). 

  2. Verkruimel de koekjes. Smelt de margarine op een laag vuur en roer de koekkruimels erdoor. 

  3. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de vorm. Druk het met de bolle kant van een lepel goed aan. Bak de bodem 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Neem de vorm uit de oven en laat de bodem helemaal afkoelen. Bereid intussen de vulling.

  4. Verhoog de oventemperatuur naar 220 °C (hetelucht 200 °C). Boen de citroen onder stromend water schoon, rasp de gele schil dun af en pers de vrucht uit. 

  5. Klop de verse roomkaas met 150 g van de suiker, de bloem en een mespunt zout met de handmixer op lage snelheid tot een romig mengsel. Roer de citroenrasp, 1 theelepel van het citroensap en de vanillesuiker erdoor. Klop er een voor een de eieren door. Voeg 200 ml Finesse voor Koken toe en roer voorzichtig om.

  6. Vet de rand van de springvorm in met een beetje margarine. Schenk het roomkaasmengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.

  7. Bak de taart 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur naar 110 °C (hetelucht 90 °C) en bak de taart nog 25 minuten. Zet de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de cheesecake in de oven in ca. 1 uur afkoelen. Tijdens het afkoelen kan de bovenkant van de taart wat scheurtjes gaan vertonen.

  8. Klop de Finesse voor Verrijken los en roer er 50 ml kookroom, 15 g suiker en 2 theelepels citroensap door. Bestrijk de bovenzijde van de taart met het mengsel. Zet de cheesecake minimaal 5 uur in de koelkast.

  9. Houd wat mooie aardbeien apart voor de garnering en pureer de rest met de poedersuiker. Snijd de taart in punten en serveer met de aardbeienpuree en de achtergehouden aardbeien.

Lekkere cheesecake maken? Probeer dit recept met aardbeien eens. Een heerlijke cheesecake vol van smaak door gebruik van aardbeien en Blue Band Finesse.