Noten pannenkoeken

Noten pannenkoeken

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Noten pannenkoeken

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g tarwebloem of volkorenbloem
    • 2 eieren
    • 500 ml
    • 1 el Blue Band Iedere Dag
    • 200 g ongezouten noten (bijv. hazelnoten, walnoten, amandelen en/of pecannoten)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Hak de noten fijn. Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom, maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer met en garde tot een glad beslag. Roer de vloeibare margarine en de noten erdoor.

  2. Verhit een koekenpan (ø ± 25 cm) met antiaanbaklaag en schep een volle soeplepel van het beslag in de pan. Laat het beslag uitlopen door met de pan een draaiende beweging te maken. Bak totdat de pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is en keer hem met een spatel.

  3. Houd de pannenkoeken warm op een bord op een pan met kokend water waarop een omgekeerd schoteltje is gelegd. Ga door tot al het beslag is opgebruikt. 

  4. Lekker met honing en/of poedersuiker.

  5. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met pannenkoeken. Probeer eens deze zomerse pannenkoeken met mango en munt. Heerlijk met een bolletje ijs!

Misschien vind je dit ook wel lekker!