Notenkoekjes

Notenkoekjes

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Notenkoekjes

Ingrediënten voor 40 personen
  • Ingrediënten

    • 80 g gemengde noten (ongezouten)
    • 100 g pistachenoten
    • 300 g
    • 100 g witte basterdsuiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 2 eieren
    • 200 g Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Maal de gemengde noten fijn. Hak de pistachenoten grof.
  2. Meng de bloem met de gemalen en gehakte noten, de suiker en de vanillesuiker in een kom. Breek de eieren erboven en voeg de margarine toe. Vorm een bal van het deeg en leg het verpakt in huishoudfolie 1 uur in de koelkast.
  3. Neem het deeg uit de koelkast en draai er balletje van 3 cm van. Zet de koeksteker op het met bakpapier of met het bakmatje beklede bakblik en druk er telkens een balletje in uit. 

  4. Bak de koekjes in ca. 15 minuten bruin en gaar. Laat ze op een taartrooster afkoelen.