Notenoliebollen met vruchten

Notenoliebollen met vruchten

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Notenoliebollen met vruchten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 tl suiker
    • 1 zakje gedroogde gist
    • 1 ei
    • frituurolie
    • poedersuiker
    • snufje zout
    • 100 g rozijnen
    • 3 el speculaaskruiden
    • 100 g tutti frutti
    • 1 tl kaneel
    • 500 ml
    • 2 appels (kleingesneden)
    • 50 g walnoten (grofgehakt)
    • 500 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd 100 gram tutti frutti in kleine stukjes en week 10 minuten in heet water.
  2. Houd 1 el van de bloem apart. Doe voor het basisbeslag de rest van de bloem in een beslagkom en schep de gist, suiker, kaneel en 1 tl zout erdoor.
  3. Klop het ei los. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en schenk het losgeklopte ei erin.
  4. Schenk al roerend de melk erbij. Blijf roeren tot een glad beslag ontstaat.
  5. Roer 3 eetlepels speculaaskruiden door het oliebollenbeslag. Daarna meng je er 2 kleingesneden appels, 100 gram rozijnen, 50 gram grofgehakte walnoten en de tutti frutti doorheen.
  6. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het oliebollenbeslag op een warme, tochtvrije plaats 1 uur rijzen, tot het volume is verdubbeld.
  7. Doop de ijsbolletjestang in de hete olie en schep uit het gerezen beslag een bolletje.
  8. Laat het bolletje in de hete frituurolie glijden door de tang boven de olie in te knijpen.
  9. Frituur 4-5 oliebollen tegelijk in ca. 5 minuten goudbruin en gaar.

  10. Keer de oliebollen halverwege de baktijd, als ze dat niet vanzelf doen.
  11. Neem de bollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een met keukenpapier bekleed vergiet uitlekken.