Notenspread

Notenspread

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Notenspread

Ingrediënten voor 1 personen
  • Ingrediënten voor 1 (weck)potje vol:

    • 300 g noten en/of zaden naar wens (gemixt, bijv. 150 g. cashewnoten en 150 g. zonnebloempitten)
    • 1 snufje zout
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Rooster de noten en/of zaden in de oven op 150 ºC (10-12 minuten).

  2. Maal de noten/zaden in een keukenmachine met een snufje zout. Mix op hoge snelheid. Stop af en toe om de pasta langs de zijkant van de keukenmachine los te schrapen. Blijf mixen tot er een smeuïge notenpasta ontstaat (ca. 5-10 minuten).

  3. Proef en voeg eventueel meer zout toe. Bewaar de notenpasta in een (weck)potje in de koelkast (ca. 4 weken houdbaar).

  4. Tip: de notenpasta is heerlijk op brood of als dip met rauwkost.

Misschien vind je dit ook wel lekker!