Nutty toffee appels

Nutty toffee appels

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Nutty toffee appels

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 30 g Becel boter
    • 6 appels
    • 4 el noten (naar keuze, fijngehakt)
    • 2 el maple syrup of agave siroop
    • 110 ml
    • 225 g
    • 6 smalle houten ijs lolly stokjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Duw de houten stokjes tot halverwege in de appel, op de plek van het steeltje. 

  2. Verhit een laagje water in een pan met een dikke bodem en los de suiker daarin op. Voeg de boter en de siroop toe en breng het geheel aan de kook. Roer nu niet verder en laat het mengsel koken tot de toffee de 140 ºC bereikt (gebruik hiervoor een suiker thermometer). 

  3. Haal de pan van het vuur en voeg al roerende de nootjes toe. Doop ten slotte de appels in de toffee. Zorg ervoor dat iedere appel goed bedekt is en laat de toffee laagjes hard worden op het bakpapier.