Oesters met twee vinaigrettes

Oesters met twee vinaigrettes

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Oesters met twee vinaigrettes

Ingrediënten voor 4 personen
    • 8 oesters
  • Voor de sjalotvinaigrette

    • 1 sjalot
    • 1 el citroensap
    • 1 el rodewijnazijn
    • 1 tl vloeibare honing
    • 4 el olijfolie
    • 1 snufje peper
  • Voor de gembervinaigrette

    • 3 el
    • 1 tl verse gember (geraspt)
    • 0.5 rode chilipeper
    • 1 lente-ui
    • 1 el koriander (gehakt)
    • 1 scheutje limoensap
    • 1 scheutje olijfolie
    • 1 snufje peper
Minder dan 30 minuten

  1. We beginnen met de sjalotvinaigrette. Klop de rodewijnazijn met de olijfolie, honing en citroensap. Pel en snipper de sjalot, meng door de vinaigrette en breng op smaak met peper.

  2. Snipper voor de gembervinaigrette het chilipepertje, zonder de zaadjes, fijn. Snipper de lente-ui. Meng de sojasaus met de lente-ui, geraspte gember, chilipeper en koriander. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met limoensap en peper.

  3. Open de oesters of laat ze openen in de viswinkel. Zet ze op een bedje van geschaafd ijs of grof zout. Lepel over vier oesters de sjalotvinaigrette, over de andere vier de gembervinaigrette.

Misschien vind je dit ook wel lekker!