Oliebol met chocolade topping en hazelnootvulling

Oliebol met chocolade topping en hazelnootvulling

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Oliebol met chocolade topping en hazelnootvulling

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 poedersuiker
    • 1 ei
    • snufje zout
    • frituurolie
    • 500 ml
    • 1 tl suiker
    • 500 g
    • 1 tl kaneel
    • 1 zakje gedroogde gist
    • 1 el cacaopoeder
    • 100 g hazelnoten (fijngehakt)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Houd 1 el van de bloem apart. Doe voor het basisbeslag de rest van de bloem in een beslagkom en schep de gist, suiker, kaneel en 1 tl zout erdoor.
  2. Klop het ei los. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en schenk het losgeklopte ei erin.
  3. Schenk al roerend de melk erbij. Blijf roeren tot een glad beslag ontstaat.
  4. Roer door het oliebollenbeslag 1 eetlepel cacaopoeder en de gehakte hazelnoten.

  5. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het oliebollenbeslag op een warme, tochtvrije plaats 1 uur rijzen, tot het volume is verdubbeld.
  6. Verhit in een frituurpan de olie tot 175°C.
  7. Doop de ijsbolletjestang in de hete olie en schep uit het gerezen beslag een bolletje.
  8. Frituur 4-5 oliebollen tegelijk in ca. 5 min. goudbruin en gaar.
  9. Keer de oliebollen halverwege de baktijd, als ze dat niet vanzelf doen.
  10. Neem de bollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een met keukenpapier bekleed vergiet uitlekken.
  11. Voor de topping meng je een klein beetje cacaopoeder met poedersuiker of doop de oliebollen in chocoladesaus en strooi er wat hazelnootkruimels overheen (daarna op laten stijven in de ijskast)